Linda Lampenius: Jag förvarade alla gamla minnen i förråd


Linda Lampenius förvarar alla minnen från sin händelserika karriär i förråd hos inStorage.Linda Lampenius, den klassiska violinisten med hela världen som sin scen och nu aktuell med den självbiografiska boken ”Klassisk Rebell” förvarade värdesaker och minnen från hela sin karriär i förråd hos inStorage. – Maken var glad att alla saker fick flytta från vårt hem till förrådet, berättar hon.

Hon har varit aktiv sedan 1973 men har inte dragit ner på tempot. När vi talar med henne ska hon lite senare under dagen till TV4 för en intervju med Tilde de Paula för att försvara Hugh Hefner. Efter att restriktionerna släppt har det äntligen blivit dags för nya konserter, inte minst in Finland där de var snabba på att boka in den världsberömda violinisten Linda Lampenius. – Sen kommer vi vara i Spanien, vi bor där också, berättar hon. Ja, juste! Hon har precis släppt en bok också, en självbiografi kallad ”Klassisk Rebell”. I den berättar hon om sitt mångfacetterade liv med föräldrarna på Svenska Teatern i Helsingfors, på släktgården i Labby och livet som yrkesviolinist, modell, tv-personlighet, varumärke och skådespelare. I boken berättar hon också öppet om det som varit mörkt i hennes liv: oron för en förälder med missbruksproblem, de höga förväntningar na och kraven från violinläraren. Linda utvecklade ett kontrollbehov som förutom hennes framgångar också ledde till ortorexi och senare även bulimi. Hon beskriver kampen mot de inre demonerna och andras hänsynslösa svek och hur hon gick ut ur kampen segrande.

Nyfiken på förvaring hos Instorage?
Här ser du hela prislistan

Linda Lampenius är aktuell med boken Dokumenterade det äventyrliga livet

Till grund för boken ligger, förutom hennes egna minne, en noggrann dokumentation av nästan hela hennes liv och karriär. ”Minnen”, om man kan säga så, som förvarats i förråd.

– Jag sparade alla mina artiklar och minnen och olika dokument, fax, kontrakt och allt möjligt som jag har kvar från hela livet och alla resor. Där finns souvenirer från en resa i Kanada och USA ända från 1978 och framåt, berättar Linda.

Eftersom Linda under en stor del av sitt liv varit bofast på olika platser runtom i världen och varit mycket på resande fot har alla minnen förvarats på olika platser.

– Jag har haft dem i olika länder. Jag har haft förråd i Los Angeles och i London och sparat allting och aldrig riktigt vetat var det skulle vara. Jag har ju bott runt i olika hus och lägenheter runtom i världen. Men när jag flyttade så höll jag länge kvar förråden i de olika länderna eftersom jag inte visste var jag skulle vara. Men när jag träffade min nuvarande man Martin Kullberg och fick barn så bestämde jag att jag var tvungen att ha en bas istället för många, och då blev det här.

Hur mycket förvaring behöver du?
Här ser du alla priser och alternativ

Allting i tryggt förvar hos inStorage

Därmed flyttades allting, minnen, dokumentation och mycket mer från de olika platserna runtom i världen hem till Stockholm och slutligen till ett säkert förråd hos inStorage.

– Min man blev väldigt glad när de försvann från hemmet och in i förrådet! berättar Linda. Till sin hjälp använde de även inStorage:s uppskattade flytthjälp.

– Det fungerade jättebra! Allt var precis i samma skick som när det åkte från förra stället. Det var så snyggt och jag var jättenöjd, minns Linda.

Där förvaras nu alla minnen som ligger till grund för boken som Linda nu är aktuell med. I förråden förvarar hon även en del gamla violiner, bland annat från barndomen, som hon inte längre använder.

– De är härliga att ha kvar, säger Linda och skrattar. Emellanåt har jag tagit hem dem till mina barn som prövat på, men det har inte riktigt fallit dem i smaken.

Snart aktuell med ny dokumentär

Förutom de många konserter och framträdanden kopplat till den nya boken som ligger i pipen för Linda så kommer hon snart att släppa en dokumentär.

– Vi håller på att göra en dokumentärfilm om mitt liv, berättar Linda. Jag har spelat in med videokamera sedan -97 så jag har allting från Hollywood och Asien och alla de här länderna, så de håller på att klippa ihop det just nu.

Förenkla din förvaring med Instorage
Här finns förrådet som passar just dina behov

Förutom att vara aktuell med sin självbiografi är Linda Lampenius nu på väg ut på flera konserter och håller dessutom på att färdigställa en dokumentärfilm om sin händelserika karriär. Hennes resa fortsätter.