Ex-militären förvarade utrustning för 1,2 miljoner på Instorage: Känns säkert


Tillgängligt, smidigt, prisvärt och – framför allt – säkert.
Och med en bakgrund som militär med bland annat 15 år i Irak bakom sig vet Kent Paulusson vikten av att aldrig tumma på just säkerheten.
Så när han skulle förvara utrustning värd mer än en miljon kronor blev Instorage ett givet val.
– Det är därför vi vågade ha den där, för att det känns tryggt, säger han.

Det är inte ovanligt att kunder använder Instorage för att i perioder lagerhålla väldigt värdefulla prylar. Säkerheten är hög, tillgängligheten stor och försäkringen, om man så vill, väldigt omfattande.

– Vi har många kunder som förvarar restauranginredning hos oss och det är ofta dessutom väldigt dyra maskiner. Avancerade restaurangkök är ju liksom inte direkt billiga men kunderna känner sig trygga att ha grejerna hos oss, förklarar Marc Skårman, som driver Instorage.

Frågan är dock om någon ställt samma krav på just säkerheten som Kent Paulusson och anledningen finns dels i vad han förvarade, dels i hans bakgrund.

Nyfiken på förvaring hos Instorage?
Här ser du hela prislistan

Militär bakgrund

Paulusson har nämligen en militär bakgrund av förvarade just grejer av semi-militär kaliber.

– Vi hade en massa sensorer och metalldetektorer och lite andra skrymmande grejer som vi inte hade plats för hemma. Det är inga billiga grejer och värt någonstans runt 1,2 miljoner kronor, men det kändes hela vägen tryggt med Instorage och det är därför vi vågade förvara dem där. Jag gillar deras koncept med kodsystem, bra kontroll vid inpassering och omfattande kameraövervakning, säger han.

Det låter som avancerade prylar.

– Det är det verkligen. De används för att leta ammunition på skjutfält och grejer. Jag jobbade för FN i Irak och sysslade med ammunitionsröjning och var chef för ett program som sysslar med förebyggande åtgärder och ammunitionsproblematik.

Hur används sådan utrustning i Sverige?

– Försvaret drog ner rätt mycket under 1990-talet och därefter och sålde av mycket skjutmark till kommunerna, där det fanns rökgranater och både skarp ammunition och övningsammunition kvar. Farliga grejer, som måste saneras. Så vi har arbetat med att sanera gamla skjutfält och övningsfält.

Hur mycket förvaring behöver du?
Här ser du alla priser och alternativ

Förvara tryggt och säkert

Värdet på de prylar som används vid dylik sanering uppgår som sagt till en bit över miljonen och även om Kent Paulusson vet att de har ett så specifikt användningsområde att de är svåra att sälja på svarta marknaden ville han givetvis förvara dem tryggt och säkert här i Sverige.

– Det var det som avgjorde till Instorage fördel. De är prisvärda, absolut, men framför allt så gillar jag hela deras upplägg. För med min bakgrund kan man lugnt säga att jag har väldigt bra koll på säkerhet och att säkerheten är väldigt viktig för mig. Jag har som sagt jobbat 15 år i Irak och stundtals var det ganska stökigt med kidnappningshot, självmordsbomber och skottlossning, men all min personal överlevde under de där åren och det är något jag bär med mig, säger han.

”Väldigt professionell nivå”

Nu är han alltså tillbaka i Sverige och även om miljön är klart fredligare här är utrustningen han arbetar med fortfarande väldigt dyr och säkerheten prioriterad när den i vissa omgångar ska förvaras.

– Som företagare vill man att grejerna ska vara enkla att komma åt och att det ska vara tryggt under själva förvaringen, och det är det verkligen med Instorage. Jag gillar dem. De är trevliga, bemötliga, hjälpsamma och håller en väldigt professionell nivå. De som driver Instorage har helt enkelt rätt tänk i vad de håller på med, säger Kent Paulusson.

Det låter som att du skulle rekommendera Instorage för andra?

– Absolut! Alla dagar i veckan.

Förenkla din förvaring med Instorage
Här finns förrådet som passar just dina behov